Kapcsolatfelvétel az ECOfield TECH ügyfélszolgálattal

Az SSL protokoll (Secure Socket Layer) a számítógépek között (pl. az Ön számítógépe és az éppen meglátogatott weboldalt kiszolgáló szerver) különböző szintű titkosítással és hitelesítéssel történő biztonságos kommunikációra szolgál. Az SSL megléte biztosítja a biztonságos kommunikációt az illetéktelen lehallgatások ellen, azaz a kommunikációs csatornából nem olvashatóak ki az adat információk.

SSL tanúsítvány Önnek is

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az SSL protokoll, azaz ennél fogva az SSL tanúsítvány használatával Ön biztos lehet abban, hogy számítógépe azzal a szerverrel és weboldallal kommunikál amelyet valóban szeretett volna megtekinteni. SSL tanúsítványok célszerűen általában az alábbi esetekben használhatóak: on-line webáruházak esetében, ahol rendeléseket és hitelkártya adatokat fogadnak a webáruházak, adminisztrációs webfelülettel ellátott weboldalak a megadott jelszavak és felhasználói adatok biztonságossá tételéhez, olyan weboldalak amelyeken kényes adatok kerülnek megadásra a felhazsnálók által.

 

Az SSL adatkapcsolat létrehozása két számítógép között aszimmetrikus titkosítás alapelvén működik. Minden kommunikáló eszköz rendelkezik egy titkosítási kulcs párossal – egy nyilvános és egy privát kulccsal. A nyilvános kulcsot kell közzé tenni és biztosítani kell annak megfelelő adat átvitelét a felhasználó számára. Amennyiben valaki titkosítja például egy elektronikus üzenetet ezzel a kulccsal, csak a használt nyilvános kulcs tulajdonosa részéről, a megfelelő privát kulcs segítségével fejthető vissza.

Amennyiben egy weboldal SSL tanúsítványt használ, akkor a weboldal címsora https:// kezdetű. Ezáltal a webböngésző jelzi az SSL tanúsítvánnyal ellátott biztonságos oldalakat egy lakat ikonnal az állapotsoron. A modern böngészők egy lakatikont jelenítenek meg a címsorban és ilyenkor ez a címsor különböző színnel árnyalt (zöld teljesen megbízható SSL tanúsítványt használó weboldal, sárga vagy narancssárga részlegesen megbízható, a piros pedig nem megbízható tanúsítvány jelenlétét mutatja). A HTTPS / SSL kommunikációhoz a 443-as portszám a használatos, a sima HTTP alapú kommunikációhoz pedig a 80-as portszám a használatos.

A tanúsítványokat időszakonként meg kell újítani, mert érvényességi idejükben korlátozottak. Az SSL tanúsítvány lejárati dátuma a tanúsítványban önmagában kerül tárolásra és megtekinthető az például a böngészőben is. Ha a tanúsítvány érvényességi ideje lejár, akkor az automatikusan érvénytelennek minősül, amelyet a webböngészők szintén jeleznek.

SSL tanúsítvány szolgáltatás


© 2023. Minden jog fenntartva. Üzemeltető: ECOfield TECH
Weboldalunk, az ecofield.hu többféle HTTP sütit (cookie-t) és szolgáltatást használ, hogy biztosíthassuk az Ön számára a weboldal teljes funkcionalitását, illetve informatívvá és felhasználóbaráttá tehessük weboldalunkat. Számunkra fontos, hogy Ön könnyen böngészhesse a weboldalunkat és ezért nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos továbbfejlesztésre is. Adatvédelmi irányelveink tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk az Ön adatai védelméről.