Kapcsolatfelvétel az ECOfield TECH ügyfélszolgálattal

Ezen sok múlhat, ha nem figyel oda!

Webáruház beüzemelés

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Egy webáruház beüzemelése nem kis feladat, akár webáruház bérlésről, akár webáruház készítésről beszélünk. Egy webáruház beüzemelése, elindítása összetett, és több folyamatból áll, így sok mindenre kell odafigyelni. Ha egy webáruház annak indulásakor nem a megfelelő odafigyeléssel, szakértelemmel kerül elindításra, akár az is előfodulhat, hogy a kezdeti anomáliák, hibák nem kerülnek felszínre, így kezeletlenül maradnak. Ez mindenképpen azzal jár, hogy a webáruház nem fogja hozni az elvárt eredményeket. A technikai beüzemelés mellett a jogi feltételeknek is meg kell felelnie, erről lentebb olvashat.

 

Webáruház beüzemelésének, indításának feltételei

A Webáruház elkészülésekor még jónéhány feladat hátra van, és jelentős fontossággal bír ahhoz, hogy az Ön webáruháza megfeleljen főként jogi elvárásoknak. Ezen felül további bejelentési, és adminisztratív kötelezettségei is vannak. Tekintettel arra vonatkozóan, hogy számos feltételnek kell megfelelnie egy webáruháznak, jelen cikkünk ezen feltéáteleket részletesen nem taglalja, ezt inkább csak bevezetésképpen szánjuk megosztani, mint információt. Amennyiben ügyfelünkké válik, úgy természetesen részletesen tájékoztatjuk Önt a tennivalókról, és sok esetben segíteni is tudunk a feladatok intézésében, az információk közti eligazodásban. Azonban nagyon fontos, hogy még a webáruház beüzemelése előtt a konzultáljon jogi, könyvelési, vagy egyéb szakhatósággal, még mielőtt elindítja, beüzemeli a webáruházát.

 

 

Néhány tudnivaló bevezetésképpen

 

Webáruház megnyitásának, üzemeltetésének személyes feltételei

Webáruház megnyitását az kezdeményezheti, aki számlaképes és rendelkezik valamilyen vállalkozási formával.  Mivel a webáruház üzemeltetése kereskedelmi tevékenységnek számít, az adószámmal rendelkező magánszemély nem indíthatja el, csak ha egyéni vállakozóvá válik, esetleg őstermelő. Ezen felül cégen keresztül, azaz bármely társasági formával is üzemeltethető a webáruház.

A webáruház üzemeltetéshez, mint a tevékenységi kör végzéshez nem szükséges külön szakképesítés.

 

Egyéb feltételek szükségessége

Önnek alapesetben nem kell külön engedélyt kérnie. Azonban vállalkozásának a termék, vagy szolgáltatás értékesítéshez szükséges tevékenységi körökkel (TEÁOR) kell rendelkeznie. Ha azonban valamely egyedi terméket szeretne forgalmazni, ami a vonatkozó szabályozás szerint „speciális terméknek” számít, akkor már külön szakhatósági engedély megléte is szükséges lesz.

Általánosságban a 4791 -es számú tevékenységi kör felvétele elég a webáruház üzemeltetéséhez, amely a „csomagküldő, internetes kiskereskedelem”. Ha azonban Ön olyan termékek kereskedelmével fog foglalkozni, mint pl. gépjárművek és alkatrészek, akkor ez már nem elég.

Önnek mindenképpen tudnia kell:

Vannak olyan termékek, amelyek nem forgalmazhatók webáruházon keresztül, ilyenek pl. a dohánytermékek, vagy a veszélyes anyagok.

 


© 2023. Minden jog fenntartva. Üzemeltető: ECOfield TECH
Weboldalunk, az ecofield.hu többféle HTTP sütit (cookie-t) és szolgáltatást használ, hogy biztosíthassuk az Ön számára a weboldal teljes funkcionalitását, illetve informatívvá és felhasználóbaráttá tehessük weboldalunkat. Számunkra fontos, hogy Ön könnyen böngészhesse a weboldalunkat és ezért nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos továbbfejlesztésre is. Adatvédelmi irányelveink tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk az Ön adatai védelméről.