A webáruház indításának elhatározásakor az első komoly döntése az lesz, hogy a webáruházat Ön bérelje tőlünk, vagy egyedi webáruházat készíttessen velünk.

Webáruház bérlés vagy Saját egyedi webshop igénylése

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az általunk kínált webáruház csomagjainkat Ön bérelheti, vagy akár meg is vásárolhatja. Mindkét konstrukciónak megvannak az előnyei, és természetesen a hátrányai is. Ha Ön esetleg nem tudja eldönteni, hogy melyik megoldás lenne Önnek a legmegfelelőbb, szívesen segítünk Önnek a választásban

 

Mi az a webáruház bérlés?


A webáruház bérlés alapjaiban azt jelenti, hogy Ön egy már kész, kiforrott webáruház rendszerét használhatja bérleti konstrukcióban, annak funkcióival, jellemzőivel együtt. A webáruház bérlés során Ön komplett szolgáltatást kap tőlünk, azaz a bérelt webáruházhoz webtárhelyet, domain fenntartást, domain regisztrációt, bizonyos igények esetében egyedi szerevert bérelhet tőlünk, amelyen az Ön által bérelt webáruház fog működni. A bérelhető webáruházak általában az általános alapfunkciókat tartalmazzák, amelynek használatával már sikeresen és hatékonyan üzemeltethet Ön egy online webáruházat.

A webáruház bérlés előnyei és hátrányairól az alábbiakban adunk rövid útmutatót Önnek. A webáruház bérlésnek és az egyedi készítésű webáruháznak is vannak előnyei és egyben hátrányai is, amit minden esetre Önnek kell eldöntenie és az alábbiak szerint rangsorolnia, hogy mi lenne az ideális választása Önnek. Ha Ön már tudja a céljait, akkor tudni fogja azt is, hogy melyik konstrukciót válassza a kínálatunkból.

Akkor webáruház bérlés vagy vásárlás, vagy egyedi webáruház készítés?

 Akkor webáruház bérlése, vagy egyedi webáruház igénylés, webshop készítés?

 

Ez egy állandó dilemma, sok mindent mérlegelnie kell Önnek annak érdekében, hogy működésben és költséghatékonyságban a legideálisabb megoldást kapja tőlünk. Ebben próbálunk Önnek segíteni az alábbi fontosabb információkkal a témában.

A webáruház bérlés előnyei

 1. A webáruház indításának költségei alacsonyak. Ezér ajánlott az online piactérre való belépéshez, de nem ajánlott 1 éven túl bérelni.
 2. Átlátható és kiszámítható fix havidíjak.
 3. Nincs szüksége fejlesztőre, kész szolgáltatási csomagban kapja a rendelkezésre álló funkciókat.
 4. Ha Ön még bizonytalan a hosszú távú sikereiben és kezdésnek kis befektetésben gondolkodik.
 5. Gyorsabb a rendszerszintű hibajavítás, hiszen a háttérben folyamatosan fejlesztünk.
 6. A webáruház bérlés csomag tartalmazza a további szükséges kiegészítő szolgáltatásokat (pl. webtárhely)

 

A webáruház bérlés hátrányai

 1. A webáruház rendszer nem az Öné, ha nem felel meg a szolgáltatás amit Önnek nyújtunk, a bérelt webáruházat nem tudja más szolgáltatóhoz vinni.
 2. Ha fejleszteni szeretné a bérelt webáruházát, akkor komolyabb előfizetői csomagra lehet szüksége, amelynek a havi díja is jelentősebb, így az éves bérleti díja is magas lehet.
 3. Az Ön egyedi fejlesztési kérései nem, részlegesen, vagy csak nehezen és csak jelentős költség ráfordítással oldhatóak csak meg.
 4. A teljesen egyedi dizájn nehezen vagy egyáltalán nem megoldható. Többnyire előre gyártott sablon dizájnokból válogathat, ezeket lehet részben egyediesíteni.
 5. A webáruház csomagban akár lehetnek olyan funkciók is, amelyeket soha nem fog Ön használni, viszont mégis fizetnie kell érte.
 6. Sokszor sablonos a webáruház kinézete, így akár találkozhat az interneten az Ön webáruházához hasonlóval is.
 7. Később, egy esetleges egyedi webáruház készítés, fejlesztés esetén nehéz lehet az átállás.
 8. Általánosságban elmondható, hogy webáruház bérlése esetén 2-3 év alatt elérhető hozzávetőlegesen 800.000 - 1.000.000 Ft költség a szolgáltatás bérléséből, amely már egy belépő szintű egyedi webáruház rendszer bekerülési árával vetekszik. Csak ezt kevés érintett szolgáltató vallja be. 
 9. Alap esetben a szolgálttaók az Ön webáruházát is egy úgynevezett osztott webszerre telepítik, amelyek már sok más weboldal, vagy más webáruházak is üzemelnek. Ha valamelyikkel bármi technikai probléma merülne fel, pl. szimultáns túl sok látogató egyszerre, vagy valami más technikai hiba egy weboldalon, akkor ezek az események többnyire a weboldal lassulását, oldalak betöltődésének lassulását, illetve szélsőséges esetben leállásokat eredményeznek.

 

 

Egyedi webáruház igénylés, vagy webshop készítés előnyei

 

Először is, mit jelent az, hogy megvásárolja az általunk fejlesztett webáruházat?

Több webáruházat fejlesztettünk, éppen azért, hogy ügyfeleink igényeinek széles spektrumskálán tudjunk megfelelni. Ügyfeleink egyedi igényei alapján tudjuk eldönteni, hogy melyik webáruház rendszert tudjuk ajánlani egyediesítésre. Így Ön is ilyen lehetőségben részesül, amennyiben ezt azt opciót válassza.

Röviden amikor ezzel a fogalommal találkozik, hogy webáruház megvásárlása, illetve ennek alternatívái pl. egyedi webáruház készítése, igénylése, akkor Ön egy alap kereskedelmi szintre elkészített kész webáruházat vásárol, igényel a szolgáltatótól, amelyet a szolgáltató az Ön egyedi igényei szerint, mind dizájban, megjelenésben, illetve egyedi webáruház funkciókkal lát el.

Ettől lesz a végén Önnek egyedi kinézetű, működésében, valamint funkciókban gazdagon ellátott  webáruház rendszere, amely az egyedi webshop készítés során megvalósul.


Az egyedi webáruház készítés során a webáruháza egyedi lesz, és akár a sajátja is lehet, így ha valami nem tetszik Önnek velünk kapcsolatban, akkor a webáruházát át tudja vinni egy másik szolgáltatóhoz. Ehhez ismernie kell az általános licensz konstrukciókat, amelyek részleteit ide kattintva tekintheti meg, illetve ismernie kell az idevonatkozó licenszelési előírásokat amelyeket ilyen esetben figyelembe kell vennie, ezekről pedig ide kattintva olvashat.
 • Egyszer kell megvásárolnia, vagy elkészíttetnie és nincs havi bérleti díja a webáruháznak, temrészetesen egyéb havidíjakkal az üzemeltetés miatt számolnia kell
 • A webáruház a tulajdonába kerülhet, egyéb esetben örökös használati jogot vásárol tőlünk
 • Egyedi funkciókkal bővítheti webáruházát
 • Magasabb kezdeti befektetési költséggel kell számolnia
 • Ha nem nálunk üzemelteti webáruházát, akkor saját tárhelyet kell bérelnie, vagy egyedi szervert kell üzemeltetnie
 • Nem áll rendelkezésre a háttérbeli folyamatos rendszer frissítés
 • A legegyszerűbb egyedi fejlesztésű webáruház rendszerünk is tudja mindazt, amit egy bérelhető webáruház esetében a legdrágább csomagok.
 • Bármilyen egyedi webáruház funkció, bármilyen különleges kérése meg tudjuk valósítani. Nyugodtan szárnyalhat a képzelete, bármilyen egyedi funkció igényt megoldunk.
 • Már a kezdetektől egyedi dizájnt kaphat webáruháza, ez már része az alapárnak.
 • Általában a keresőoptimalizálás mélyebb és pontosabb funkciókkal működik, mint a bérelhető webáruházak esetében.
 • A webáruház méretéhez igazítható a webtárhely mérete is, így ennek a költségét is jól tervezheti.
 • A webáruház erőforrás igényei könnyebben specifikálhatóak az általunk fejlesztett webáruházához.
 • Hosszútávon az egyedi webáruház készítés Önnek költséghatékonyabb a bérelt webáruházakkal szemben.

 

Egyedi webáruház igénylés, vagy webshop készítés hátrányai

 

 • Egyedi webáruházak készítése magasabb induló költségekkel jár.
 • Megbízható fejlesztői cégre van szüksége, amelynek a kiválasztása sem egyszerű. Az elején minden szép és jó, később jöhet a fekete leves.
 • Kizárólag azokat a funkciókat kapja az Ön webáruháza, amit a fejlesztés előtt igényelt, így ha később további funkciókat szeretne, akkor azért fizetnie kell.
 • A fejlesztést követően a webáruház üzemelésnek vannak járulékos költségei, amelyeket havi, negyedéves, féléves, vagy éves fizetési ciklusokkal kell teljesíteni, ezt szolgáltató válogatja. Ezek a havi költségek lehetnek: Egyedi szerveren történő beüzemelés, amely biztonságosabb és dinamikusabb teljesítményt eredményez egy osztott szerverre elhelyezett webtárhelyen üzemelő webáruházzal szemben. Aztán gondolni kell a Keresőoptimalizálásra, hiszen bizonyára Önnek is fontos, hogy a webáruháza hónapról hónapra az internetes keresők, pl., Google kereső találati listáján a releváns kulcsszavakra az első 10 találatban benne legyen. Aztán, ha egyedi szervert igényel, akkor azt Rendszergazdai szinten felügyelni kell, valamint folyamatosan gondoskodni kell arról, hogy illetéktelen ne okozzanak kárt a szerveren, pl. szerverre történő illetéktelen behatolás. Osztott webtárhely esetében ugyan ilyen költség nincsen, de illetéktelen behatolásnak a valószínűsége jóval magasabb.

 

Az általunk fejlesztett webáruházaink néhány legnagyobb hátrányait így oldjuk meg:

 • 3 évig ingyenes rendszerfrissítést és hibajavítást vállalunk.
 • Az elkészült új rendszerszintű fejlesztésekről Ön értesítést kap tőlünk e-mail formájában, és ha igényli, akkor integrálni tudjuk megléső ügyviteli rendszerébe.
 • Rendszeres fejlesztési ötleteket valósítunk meg, hogy az Ön webáruháza jobb legyen mint a konkurenseinek.

© 2021. Minden jog fenntartva. Üzemeltető: ECOfield TECH