Licenc konstrukcióink

Licenc konstrukcióink

Mi tulajdonképpen a szoftver licenc?

A számítógépes programokat, szoftvereket a szerzői jogi törvény védi, amely ez esetben kimondja, hogy az ilyen jellegű műveket, alkotásokat a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos felhasználni, másolni, illetve harmadik fél részére átadni. A szoftver licenc jogosítja fel ügyfelünket az általa megvásárolt szoftver, program, vagy alkalmazás használatára. Ügyfelünk, mint  vásárló csak a szoftver használati jogát birtokolja, és nem magát a szoftvert, mint tulajdont.

 

Végleges licenc


A végleges licenc konstrukcióját az Ügyfelünk részére készített egyedi szoftver elkészítésekor, illetve annak megvásárlásakor alkalmazzuk. Ebben a licenc modellben a rendszer használatára örökös jogot szerez Ügyfelünk. Ügyfelünk, mint  vásárló csak a szoftver használati jogát birtokolja, és nem magát a szoftvert, mint tulajdont. Az elkészített egyedi szoftver, vagy rendszer szervereinken tárolt módon lesz elérhető (ez az alapértelmezett opció), vagy a megrendelő telephelyein lévő számítógépes erőforrásokra, szerverre kerül telepítésre, esetleg egy harmadik fél önállóan vagy megrendelő képviselőjeként üzemelteti a szoftvert.
 
 
 

Bérleti licenc

 
Ügyfelünk az általunk készített szoftvert, akár egyedileg az ügyfelünk részére készített, akár szolgáltatásunk kínálatából választott szolgáltatási csomagként bérli, azt korlátozott (és folyamatosan meghosszabbításra is kerülő) időtartamra egy vagy több felhasználói licensszel bérelheti. Ügyfelünk részére az egyedileg készített szoftvert, vagy az általunk a weboldalunkon publikált szolgáltatási csomagokból választott szoftvert, mint szolgáltatási csomagot ilyen esetben kizárólag a szervereinken lehet üzemeltetni, más opció nincsen.


© 2021. Minden jog fenntartva. Üzemeltető: ECOfield TECH