Kapcsolatfelvétel az ECOfield TECH ügyfélszolgálattal

vasárnap, 29 január 2023 18:53

Milyen domain nevet válasszak?

Írta
Értékelje a cikket
(0 értékelés)
A legtöbb weboldal, és webáruház tulajdonos nem sokat gondolkodik, vagy vesződik a domain név kiválasztásával, azonban online marketing és keresőoptimalizálás szempontjából nagyon fontos a helyes domain név megválasztása, illetve néhány tanácsot ez ügyben érdemes megfogadnia.

 

a szerző hajas mihály

Ha Önnek elsődleges szempont a márkaépítés, azaz a weboldala kifejezetten az Ön cégéről kell, hogy szóljon, akkor ilyen esetben érdemes a domain névnek a cégnevet választania. Azonban webáruház esetében ugye már nem cégbemutatásról, hanem termék eladásról beszélünk, tehát fontos, hogy a választandó domain név tükrözze azt a terméke(ke)t, amivel kereskedni fog.


Amennyiben több terméke van, akkor valamilyen formában egy gyűjtőnevet, mint megnevezést kell kitalálni, amely aztán a domain név regisztráció alkalmával mérvadó lesz. Például, ha Ön virágkereskedelemmel foglalkozik, és több terméket forgalmaz, akkor egy példa formátum a domain névre a virag.hu, azonban ha egy kifejezett termékkel foglalkozik a webáruháza, akkor lehetséges lehetséges példa formátum a muskatli.hu. Tehát értelemszerűen csak a példa megnevezésekkel a domain név formátumára mutatok rá, nem pedig arra, hogy ezen két megnevezést kell regisztráltatni.

Amennyiben a weboldalát, vagy webáruházát egyéb külső marketingeszközzel is szeretné támogatni érdemes választani egy jól csengő, rövid márkanévvel ellátott domain nevet is, amely adott esetben szintén rámutat a weboldaladra, vagy webáruházadra. Ezt technikailag meg tudjuk oldani.

A domain névnek is meg van az ideális karakter hossza. Ha túl hosszú, azaz túl sok karakterből áll, túl sok magánhangzót vagy mássalhangzót tartalmaz egymás mellett, akkor nagy az esélye annak, hogy a potenciális látogatója elgépeli a domain nevet, amit a böngésző URL címsorába fog beírni, amivel akár az is megtörténhet, hogy épp a konkurencia weboldalán köt ki.

Bármilyen domain nevet is választ Ön, javaslom, hogy 63 karakternél semmiképpen se legyen hosszabb, a domain név legyen bárki számára könnyen megjegyezhető. Ugyan a keresőoptimalizálás figyelembe véve érdemes kötőjeles domain nevet választani, azonban emberek általában könnyen elfelejthetik a kötőjel használatát, vagy esetleg nem a jó helyre gépeli be azt, amelyből akár látogatóvesztés is történhet.

Ennek elkerülése érdekében érdemes ilyen esetben egy kötőjel nélküli domain nevet is választani és beregisztráltatni, amely domain névhez létrehozott weboldal csak röviden arról tájékoztatja a látogatót, hogy a bővített tartalommal ellátott weboldal, vagy webáruház a kötőjel nélküli webcímen érhető el. Javasolt még a kötőjel nélküli weboldalra mutató linket is elhelyezni az oldalon, amelyre a látogató egyből rá tud kattintani. 

Olvasás 127 alkalommal

Szóljon hozzá

Győződjön meg róla, hogy minden szükséges információt megad, amelyet csillag (*) jelöl. HTML kód nem engedélyezett.

© 2023. Minden jog fenntartva. Üzemeltető: ECOfield TECH
Weboldalunk, az ecofield.hu többféle HTTP sütit (cookie-t) és szolgáltatást használ, hogy biztosíthassuk az Ön számára a weboldal teljes funkcionalitását, illetve informatívvá és felhasználóbaráttá tehessük weboldalunkat. Számunkra fontos, hogy Ön könnyen böngészhesse a weboldalunkat és ezért nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos továbbfejlesztésre is. Adatvédelmi irányelveink tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk az Ön adatai védelméről.