Kapcsolatfelvétel az ECOfield TECH ügyfélszolgálattal

vasárnap, 29 január 2023 18:47

Sikerdíjas keresőoptimalizálás?

Írta
Értékelje a cikket
(0 értékelés)
Sokszor lehet olvasni és hallani a sikerdíjas keresőoptimalizálásról, amelyről azonban mint ügyfél, azaz megbízói oldalról általában keveset tudnak az illetékesek.

 

a szerző hajas mihály

 

Ha röviden és egy mondatban kellene válaszolnom Önnek, akkor egyszerűen annyit mondanék: "....badarság, ne vágjon bele, mert csak bosszúság és vesződség lesz vele. Az ezzel foglalkozó szakemberek, szolgáltatók részéről ez egy elbaltázott konstrukció" De azért ennél többet árulok el Önnek ebből a témából.

Éppen ezért Én nem vállalok ilyen sikerdíjas megbízást a keresőoptimalizálás területén, nem szeretek ingyen dolgozni. Azt meg főleg nem szeretem, ha leendő Megbízóim, mint leendő ügyfelek nem bíznak bennem, már a kezdetekben sem. Ez így akkor veszett ügy.

 

Miért nem szabad belevágni? Mik a buktatók?

 

Azok a ügyfelek, akik Keresőoptimalizálásra keresnek megfelelő szakembert és mindezt sikerdíjas alapon szeretnék megfizetni, Ők bizony nem bíznak abban, hogy a SEO szakember sikeresen eléri a megbeszélt célokat.

Ennél fogva, ezt úgy kell értelmezni, hogy az ügyfél semilyen üzleti kockázatot nem hajlandó vállalni a megbízás során, sőt inkább teljes egészében áthárítja azt a SEO szakemberre. Ez egy egyenlőtlen üzleti kapcsolatot jelent, már az elején le kell zárni az üzleti kapcsolatot. Ha felkészült SEO szakember végzi el egy weboldal, vagy webáruház keresőoptimalizálását, akkor sikeres projektet lehet abból összehozni. Bár ezen a ponton az ügyfél, azaz Ön is gondolhatja még azt, hogy a SEO szakember azért vállalja a sikerdíjas megbízást, mert a keresőoptimalizálás területén magabiztos. 😊

SEO szakember keresőoptimalizálás magabiztosság

 

Ez a bevállalás semmi másra nem jó, mint ügyfélszerzésre, olyan ügyfelek megszerzésére, akik nem értik a keresőoptimalizálás működési mechanizmusát. Ha Ön nem érti meg konkrétan azt, hogy mit vásárol meg, akkor könnyen bepalizhatják Önt. A legtöbb esetben, ha az ügyfél nem érti meg amit vesz, akkor a sikerdíjas keresőoptimalizálást olyan kulcsszavakra lehet beállítani, amelyek ugyan kapcsolatban vannak az adott témával, szolgáltatással, termékkel, azonban az internetes keresőkben pl. kis hazánkban a Google a kedvenc, szóval a kutya sem fog rákeresni, illetve esetleg nagyon kevesen. Pont ez a lényeg, hogy a relevánsnak vélt kulcsszavak tekintetében olyan alacsony a verseny, hogy így az Ön weboldalát is könnyen fel lehet hozni az organikus találati lista élére, mondjuk az első 10-be. De bizony így semmi értelme nem lesz az egésznek, és nem érti, hogy ha a weboldala benne van a találati lista első 10 helyezetében, akkor miért nem látogatott a weboldala?!

 

Kell ez Önnek? Szerintem nem!

Ha egy SEO szakember magabiztos és érti a dolgát, akkor a szolgáltatásának megkéri az árát, hiszen manapság keresőoptimalizálatlan weboldal, vagy webáruház nélkül elvárni azt, hogy a weboldal, webáruház látogatót, megrendelőt, vevőt generáljon és ezáltal bevételt termeljen, NEM LEHETSÉGES! De sajnos még mindig sok a hiszékeny ember és könnyen beadják a derekukat, hiszen nem vállalnak kockázatot.

 

hakapeszi maki ha kap eszi - Ne dőljön be a sikerdíjas keresőoptimalizálás ígéreteinek!

 

A sikerdíjas keresőoptimalizálás során a szakember egy dologban érdekelt, hogy az Ön és a SEO szaki között megállapodott feltételek alapján a rögzített kulcsszavakra minél hamarabb az Ön weboldala a találati lista elején legyen. Kvázi abban érdekelt, hogy minél gyorsabb eredményt tudjon elérni. Pedig a jó minőségű keresőoptimalizálásban fontos az, hogy az eredményeket az Ön weboldala a fokozatosság elve alapján, nem pedig túl gyorsan érje el, mert ha így teszünk, mivel hosszú távon a Google ezt nem értékeli előnyösen.

 

Sokkal tisztábbnak és egyszerűbbnek tartom, ha a SEO szakember tisztában van azzal, hogy mennyit ér a munkája, és mennyiért hajlandó dolgozni egy megbízási projekten. Ön pedig döntse el, hogy mennyit ér Önnek a keresőoptimalizálás. Ha van közös álláspont, akkor érdemes együtt dolgozni. A sikerdíjas keresőoptimalizálás valójában csak annyit jelent, hogy nincs közös nevező, csak egy elnyújtott, vagy elhalasztott ártárgyalás, valamint tisztázatlan megbízási feltételek, és nem utolsó sorban még egy rakás konfliktus is, aminek általában nincsen jó vége.

 

 

Olvasás 130 alkalommal
További ebben a kategóriában: Hogyan készítsünk profi landoló oldalt? »

Szóljon hozzá

Győződjön meg róla, hogy minden szükséges információt megad, amelyet csillag (*) jelöl. HTML kód nem engedélyezett.

© 2023. Minden jog fenntartva. Üzemeltető: ECOfield TECH
Weboldalunk, az ecofield.hu többféle HTTP sütit (cookie-t) és szolgáltatást használ, hogy biztosíthassuk az Ön számára a weboldal teljes funkcionalitását, illetve informatívvá és felhasználóbaráttá tehessük weboldalunkat. Számunkra fontos, hogy Ön könnyen böngészhesse a weboldalunkat és ezért nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos továbbfejlesztésre is. Adatvédelmi irányelveink tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk az Ön adatai védelméről.